Winteractie voor Oekraïne

Onze broeders en zusters in Oekraïne hebben op dit moment veel te lijden van de Russische inval in hun land. Zeker nu het winter is en de mensen verstoken zijn van verwarming en electriciteit.  Op deze pagina geven we u informatie over de hulp die we vanuit OGO willen bieden. 

Een schrijnende situatie!!

In de flyer die onlangs bij onze donateurs op de mat viel, staat een verhaal over een meisje die uit angst voor de bombardementen haar gebed tot God richtte, luister mee, klik hier

Winteractie Oekraïne

De oorlog in Oekraine beheerst nu al 10 maanden het nieuws. De mensen in Oekraine proberen hun leven zo goed en zo kwaad as dat gaat op te pakken, maar vele zijn in eigen land ontheemd en leven als vluchteling in gebieden waar he treletief veilig is. Echter door de vele aanvallen op de nutsvoorzieingen hebben ook de relatief veiige gebieden te maken met de gevolgen van deze oorlog. Geen verwarming, geen electriciteit en soms geen stromend water. Stel u zich dat eens voor, wij hier in onze warme huizen!  Als OGO proberen we via fondswerving hierin te ondersteunen. In veel gevallen wordt gebruik gemaakt van aggregaten, maar ook die hebben brandstof nodig. In de diverse vluchtelingencentra zitten ook kinderen die les krijgen en de scholen die open zijn geven met regelmaat les vanuit de schuilkelder. Veel gebeurd er vrijwillig, maar deze leerkrachten hebben ook gezinnen die onderhouden moeten worden. 

Stoffelijke hulp is goed en broodnodig, maar laten we onze noodlijdende medechristenen niet vergeten in ons gebed mee te nemen. Via onze contacten horen we dat de mensen in Oekraïne ervaren dat er voor hen gebeden wordt.

 

 

U kunt met behulp van de onderstaande QR-code een gift overmaken voor deze hulpactie. Bij het overmaken graag vermelden 'Winteractie Oekraïne 2022'. U kunt ook een bedrag overmaken op:

Bankrekening: NL96ABNA0511674414 of Girorekening NL50INGB0002320136 beide t.n.v. Stichting OGO te Hendrik Ido Ambacht onder vermelding van Hulpactie Oekraïne

of hier klikken.