Even voorstellen... een Hongaars-Roemeense Pabo-studente

20 oktober 2017

Het verhaal van Pécsi

Mijn naam is Pécsi Katalin-Blanka, student uit Roemenië. Ik zit in het 2e jaar van de Roemeense afdeling van de christelijke Gáspár Károly universiteit (Boedapest) in Tirgu Mures.Toen ik van de mogelijkheid hoorde om deel te nemen aan de International Class van de Driestar Hogeschool heb ik daar diep over nagedacht. Ik voelde me niet geschikt voor zoiets geweldigs.

Op een dag belde mijn directeur, die zei dat ik was uitgekozen om naar Nederland te gaan. Ik was verrast, maar begreep dat het Gods wil was dat ik ging. Ik wilde graag deelnemen aan deze cursus, omdat het een grote kans biedt om mijn kennis en ook mijn ziel te ontwikkelen. Maar het gaat niet alleen om mij. Ik wil mijzelf graag ontwikkelen, omdat ik mijn kennis graag aan kinderen over wil dragen. Ik wil hun harten raken en ze laten zien dat iedereen ergens voor leeft. Mijn land heeft leraren nodig die kinderen in de christelijke geest kunnen onderwijzen. het is geweldig om te weten dat alles wat ik hier ontvang aan kinderen over kan dragen. 

Soms is het moeilijk om zo ver van mijn familie te zijn, maar ik weet dat ik niet alleen ben. Het is verbazingwekkend hoe God mij in Zijn weg leidt. Ik ben heel dankbaar voor alles wat ik van Hem ontvang. Ik hoop dat het met Zijn hulp zal lukken en dat ik dan Zijn instrument kan zijn!

Het verhaal van OGO

Eén van de doelstellingen van OGO is een bijdrage leveren aan de versterking van het christelijk onderwijs in Oost-Europa. Goed opgeleide leerkrachten zijn hierbij cruciaal. Jaarlijks sponsoren wij samen met HOE deel deelname van een student aan de Internationale Klas van Driestar Educatief. Dat is een cursus van zes weken voor christelijke pabo-studenten vanuit de gehele wereld.

De cursus startte dit jaar op 30 augustus. De cursusleider, dhr. Wim Lindhout,stond stil bij wat in Hebreeën 11:27 staat over Mozes: '... hij hield zich vast als ziende den Onzienlijke.' Voor een christenleraar betekent dit dat hij of zij met andere ogen naar kinderen kijkt, het belang van de opvoeding van jonge kinderen beseft en hierbij vertrouwend op de Onzienlijke, moedig risico's durft te nemen.


Terug naar het nieuwsoverzicht