Perspectief 21-3: een bakkerij als leer-werkplek

30 november 2017

Perspectief 21-3 is een project dat kinderen in de Oekraïne met het syndroom van Down of een andere verstandelijke beperking in de 21e eeuw perspectief wil bieden op 3 belangrijke levensterreinen: 1. onderwijs, 2. werk en 3. zelfstandig (begeleid) wonen

De bakkerij in wording!

Start 2e fase: werk en werkbegeleiding in een bakkerij

Inmiddels is de 2e fase van het project gestart: werk en werkbegeleiding! Op 21 maart (de internationale Down Syndrome dag) is de bakkerij officieel geregistreerd. Sergey Kobchuk is directeur. Op dit moment wordt er een ruimte gehuurd van een voormalige mayonaise fabriek. De ruimte is gerenoveerd en aangepast op de eisen voor een bakkerij.

Het is de bedoeling dat dit de eerste fase van het businessplan wordt. Zo wordt er geld gegenereerd voor het starten van een of meerdere lunchrooms waar mensen met een verstandelijke handicap kunnen stage lopen en werken.

Het plan is om later een grotere en nieuwere bakkerij te bouwen en hierbij ook een trainingscentrum te starten voor jongvolwassenen (schoolverlaters) met een verstandelijke handicap. Hier kan men dan enkele maanden intern verblijven en onder begeleiding arbeidsvaardigheden opdoen.

Dit zijn uiteraard zeer globale plannenen afhankelijk van de ontwikkelingen zullen we de plannen bijstellen. Op dit moment zijn de kinderen dus nog gewoon op school aan het leren, met af en toe een leerexcursie.

 


Terug naar het nieuwsoverzicht