Nieuwe Christelijke kleuterschool in Roemenie-1

6 april 2018

Pasareni is een dorp op het platteland in de buurt van Tirgu Mures. Tot de komst van het communisme was er een bloeiende christelijke school. Het gebouw staat er nog, naast de kerk. Het bordje met de aanduiding 'gereformeerde school' zit ook nog op de muur naast de ingang. Momenteel is het postkantoor erin gehuisvest. 

De kerkenraad van Pasareni heeft besloten om op de plaats van dit gebouw een nieuwe christelijke kleuterschool te bouwen. Het heeft een lange tijd geduurd om alle vergunningen rond te krijgen, om te kunnen starten met de bouwwerkzaamheden. Ook in Roemenië zijn de eisen strenger geworden. Daarnaast is er nog veel bureaucratie waardoor er soms lang gewacht moet worden om dingen voor elkaar te krijgen.

Gelukkig kon er nu een start gemaakt worden met de bouw van de kleuterschool. Op 17 maart jl. was er een officiële bijeenkomst waarbij de 'eerste steen' werd gelegd.

Hierbij was een delegatie aanwezig van de Hongaars Gereformeerde Kerk. Verwacht wordt dat de bouwwerkzaamheden eind dit jaar zullen worden afgerond.


Terug naar het nieuwsoverzicht