OGO helpt ook de Roma in RoemeniŽ.... het uitschot van Europa?

1 september 2017

De Roma

In de omgeving van van Tirgu Mures woont een aanzienlijke groep Hongaarse Roma. Zij vormen het uitschot van de Roemeense maatschappij. De smerigste werkzaamheden worden door de Roma gedaan. Volwassenen kunnen moeilijk voorzien in hun bestaan, maar ook de Roma kinderen worden achtergesteld op de scholen.

Catechesatie door Ds. Szekely

Ds. Szekely heeft al jaren contact met een van de armste Roma families in die omgeving. Met een enorme bewogenheid geeft deze dominee de Roma kinderen catechesatie. Op een heel eenvoudige manier probeert deze dominee de kinderen iets bij te brengen vanuit de Bijbel. Met het aller eenvoudigste materiaal vertelt hij wie de Heere Jezus is en dat Hij juist oog had voor kinderen en arme mensen.

Bid en werk

We zijn dankbaar dat we Ds. Szekely financieel kunnen ondersteunen, zodat hij boekjes kan vertalen die zijn lessen kunnen ondersteunen. We hopen zo deze kinderen christelijke waarden en normen aan te leren en de uitzichtloosheid van hun leven te doorbreken. Maar ook uw gebed is daarvoor nodig: om deze kinderen te kunnen leren (vanuit de Bijbel) hoe ze kunnen leven tot eer van God!

 

 

 


Terug naar het nieuwsoverzicht